EFOR (“EFOR MAĞAZALAR GRUBU”) TARAFINDAN 6698 SAYILI KANUN KAPSAMINDA
KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASINA İLİŞKİN POLİTİKA

Versiyon: 1.0

EFOR MAĞAZALAR GRUBU

Efor Creation Tekstil San. Tic. A.Ş.
Adres : Halaskargazi Cad. Ünsal Çarşısı No: 172-198 Osmanbey/Şişli/İstanbul
Ticaret Sicil No: 327719

Başak Mağazaları Giyim ve Ev Eşyaları Tic. A.Ş.
Adres : Yeraltı Çarşısı No:80 Aksaray/Fatih/İstanbul
Ticaret Sicil No: 117908

Efor Mağazacılık Tekstil ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Adres : Gürsel Mah. Nişane Cad. No:5 Okmeydanı/Kağıthane/İstanbul
Ticaret Sicil No: 529503

Efor Hazır Giyim Tic. Ltd. Şti.
Adres : Ordu Cad. Sanlı İş Merkezi No:295 G10 Laleli/Fatih/İstanbul
Ticaret Sicil No: 260204

Telefon: 0 212 220 80 00
E-Posta: efor.online@efor.com.tr

Bölüm 1. Politika’nın Amacı ve Yürürlüğü

Bölüm 2. Kanun’un Kapsamı ve Şirketimiz’in Kanun’dan Doğan Hak ve Yükümlülükleri

  1. I. Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Genel İlkeler
    II. Kanun Kapsamında Kişisel Veri İşleme ve Paylaşım Amaçları
    1. a. Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Amaçlar
      b. Kişisel Verilerin Paylaşımına İlişkin Amaçlar


    2.  
    III. Kanun Kapsamı Dışında Kalan Haller


  2.  
Bölüm 3. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından İşlenmesi
  1. I. Şirketimiz Tarafından İşlenen Kişisel Verilerin Kategorizasyonu
    II. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından İşlenme Amaçları
    III. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından Aktarılması ve Veri Aktarımı Gerçekleştirilen Tarafların Kategorizasyonu
    IV. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından İşlenmesi Usulü
    V. Kişisel Veri Güvenliği
Bölüm 4. Veri Sahiplerinin Kanun’dan Doğan Hakları
  1. I. Veri Sahiplerinin Hakları
    II. Hakların Kullanılması


  2.  

Bölüm 1. Politika’nın Amacı ve Yürürlüğü

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanun, kişisel verilerin “veri sorumlusu” olarak sınıflandırılan ve kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişilerce kişisel verilerin işlenmesine ilişkin usul ve esasları ortaya koymaktadır.

Kanun kapsamında kişisel veriler “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi” olarak; işleme ise “kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem” olarak tanımlanmıştır.

Kanun, diğer düzenlemelerinin yanı sıra, veri sorumlularına, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında kişisel verisi işlenecek olan veri sahiplerini bilgilendirme / aydınlatma yükümlülüğü getirmiştir. Kanun’un 10. maddesine göre veri sorumluları veri sahiplerini;

  1. i. Veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği,
    ii. Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği,
    iii. İşlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,
    iv. Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi,
    v. Kanun’un 11. maddesinde sayılan diğer hakları, konularında bilgilendirmelidir.


  2.  

İşbu doküman (“Politika”), Şirketimiz’in veri sorumlusu olarak kişisel verilerini işlediği gerçek kişilerin  yukarıda belirtilen madde kapsamında aydınlatılması amacıyla kaleme alınmıştır. Bu Politika’nın konusu Şirketimiz’in müşterileri, kurumsal müşterilerinin hissedarları, yetkilileri ve çalışanları, potansiyel müşterileri, iş ortaklarımızın ve tedarikçilerimizin hissedarları, yetkilileri ve çalışanları ile çalışan  adaylarımız, Şirketimiz’de eskiden çalışanlar ve stajyerlerimiz ile Şirketimizden emekli olan kişiler, ziyaretçilerimiz, şirket yetkilileri ile hissedarlarımız, iş ortağı ve tedarikçi adaylarımız ve sair üçüncü kişiler olup çalışanlarımıza ilişkin kişisel verilerin işlenmesine ilişkin hususlar Kanun’a uygun şekilde çalışanlara sunulan ayrı bir politika metni kapsamında düzenlenmektedir.

Bölüm 2. Kanun’un Kapsamı ve Şirketimiz’in Kanun’dan Doğan Hak ve Yükümlülükleri

  1. I. Kişisel Verilerin İşlenmesine ilişkin Genel İlkeler
 

Kanun’un 4. maddesi uyarınca kişisel veriler, Kanun ve diğer ilgili mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun bir şekilde işlenmelidir. Bu kapsamda veri sorumluları, yukarıda Bölüm 1’de belirtilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesi dışında kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili olarak aşağıdaki genel ilkelere uymakla yükümlü kılınmıştır:

  1. i. Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma.
    ii. Doğru ve gerektiğinde güncel olma.
    iii. Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme.
    iv. İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma.
    v. İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.
  1. II. Kanun Kapsamında Kişisel Veri İşleme ve Paylaşım Amaçları
  1. a. Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Amaçlar

Kanun uyarınca kişisel veriler, kural olarak veri sahibinin açık rızası bulunmaksızın işlenememektedir. Bununla birlikte Kanun, 5 ve 6. maddeleri kapsamında kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler bakımından açık rıza bulunmaksızın veri işlenebilecek birtakım durumları belirlemiştir.

5. madde uyarınca kişisel veriler,
  1. i. Veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmesi,
    ii. Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için ilgili verilerin işlenmesinin zorunlu olması,
    iii. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
    iv. Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması,
    v. Kişisel verilerin ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
    vi. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
    vii. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması,

hallerinde veri sahibinin önceden alınmış açık rızası bulunmasa dahi (gerekli aydınlatmanın yapılmış olması koşuluyla) işlenebilecektir.

Öte yandan, Kanun, kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri “özel nitelikli” veya “hassas” kişisel veri olarak tanımlamış ve bunların işlenmesi için daha ağır şartlar öngörmüştür. Buna göre, özel nitelikli kişisel veriler, veri sahibinden açık rıza alınmış bulunan haller dışında ancak aşağıdaki koşullarda işlenebilecektir:

  1. i. Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri, kanunlarda öngörülen hâllerde işlenebilecektir.
    ii. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler, ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenebilecektir.


  2.  
  1. b. Kişisel Verilerin Paylaşımına İlişkin Amaçlar

Veri işlemeye uygun şekilde, kişisel verilerin üçüncü bir tarafla paylaşılması (aktarım) da ilgilli veri sahibinden bu doğrultuda açık rıza alınmış olmasına tabi kılınmıştır. Ancak Kanun’un 8. maddesine göre veri işlemeye izin verilen şartlarda veri aktarımı da gerçekleştirilebilmekte olup bu doğrultuda yukarıda Bölüm 2.II.a’da belirtilen şartların varlığı halinde veri sahibinin rızası bulunmasa dahi kişisel veri veya özel nitelikli kişisel veri aktarımı yapılabilecektir.

Kanun, kişisel verilerin üçüncü taraflara aktarımı ile ilgili olarak yurtdışına aktarımı özel koşullara  bağlamıştır. Buna göre, kişisel veriler;

  1. i. Veri sahibinin açık rızasının bulunması halinde, veya
    ii. Veri sahibinin açık rızası bulunmadığı ancak yukarıda belirtilen diğer şartlardan bir veya birkaçının karşılandığı hallerde;
    1. a. Verilerin aktarıldığı ülkede yeterli koruma bulunması ve
      b. Verilerin aktarıldığı ülkede yeterli koruma bulunmaması durumunda veri sorumlusunun ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlusu ile birlikte yeterli korumayı yazılı olarak taahhüt etmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun izninin alınması kaydı ile

      yurtdışına aktarılabilmektedir.

  1. III. Kanun Kapsamı Dışında Kalan Haller

Kanun’un 28. maddesi uyarınca aşağıdaki durumlarda Kanun uygulanmayacaktır

  1. i. Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında işlenmesi.
    ii. Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.
    iii. Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.
    iv. Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi.
    v. Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.


  2.  

Bölüm 3. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından İşlenmesi

  1. I. Şirketimiz Tarafından İşlenen Kişisel Verilerin Kategorizasyonu

Şirketimiz tarafından kişisel veriler, aşağıda tanımlı kategoriler altında işlenmektedir:

 

Veri Kategorisi

Kişisel Veri Kategorizasyonu Açıklaması

Kimlik Bilgisi

Ehliyet, nüfus cüzdanı, ikametgâh, pasaport, avukatlık kimliği, evlilik cüzdanı gibi dokümanlarda yer alan bilgiler (Örneğin: TCKN, pasaport no, nüfus cüzdanı seri no, ad-soyad, fotoğraf, doğum yeri, doğum tarihi, yaş, nüfusa kayıtlı olduğu yer, vukuatlı nüfus cüzdanı örneği, vb.)

İletişim Bilgisi

Kişiyle iletişim kurulması amacıyla kullanılan bilgiler (Örneğin: E-mail adresi, telefon numarası, cep telefonu numarası, adres, vb.)

Lokasyon Verisi

Veri sahibinin konumunu tespit etmeye yarayan veriler (Örneğin: Araç kullanımı sırasında edinilen lokasyon verileri, vb.)

Müşteri Bilgisi

Ürün ve hizmetlerimizden faydalanan müşterilere ait bilgiler (Örneğin: Müşteri no, meslek bilgisi, vb.)

Müşteri İşlem Bilgisi

Ürün ve hizmetlerimizden faydalanan müşteriler tarafından gerçekleştirilen her türlü işleme ilişkin bilgiler (Örneğin: Talep ve talimatlar, sipariş ve sepet bilgileri, vb.)

Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi

Fiziksel mekana girişte, fiziksel mekanın içerisinde kalış sırasında alınan kayıtlar ve belgelere ilişkin kişisel veriler (Örneğin: Giriş çıkış logları, ziyaret bilgileri, kamera kayıtları, vb.)

İşlem Güvenliği Bilgisi

Şirketimiz ve ilgili tarafların teknik, idari, hukuki ve ticari güvenliğini sağlamak amacıyla işlenen kişisel veriler (Örneğin: Kişisel veri sahibiyle ilişkilendirilen işlem ile o kişiyi eşleştirmeye ve kişinin o işlemi yapmaya yetkili olduğunu gösteren internet sitesi şifre ve parola gibi bilgiler)

Risk Yönetimi Bilgisi

Şirketimizin ticari, teknik ve idari risklerini yönetebilmek için işlenen kişisel veriler (Örneğin: IP adresi, Mac ID, vb.)

Finansal Bilgi

Kişisel veri sahibi ile mevcut hukuki ilişkinin tipine göre yaratılan her türlü finansal sonucu gösteren bilgi, belge ve kayıtlar kapsamındaki kişisel veriler (Örneğin: Veri sahibinin yapmış olduğu işlemlerin finansal sonucunu gösteren bilgiler, kredi tutarı, kart bilgisi, kredi ödemeleri, ödenecek faiz tutarı ve oranı, borç bakiyesi, alacak bakiyesi, vb.)

Özlük Bilgisi

Şirket’in tedarikçilerinin çalışanlarının özlük haklarının oluşmasına temel olan kişisel veriler (Kanunen özlük dosyasına girmesi gereken her türlü bilgi ve belge)

Çalışan Adayı Bilgisi

Şirketimiz nezdinde iş başvurusu yapmak üzere bilgilerini paylaşan veri  sahiplerine ait, başvuru değerlendirme sürecinde kullanılan kişisel veriler (Örneğin: Özgeçmiş, mülakat notları, kişilik testleri sonuçları, vb.)

Çalışan İşlem Bilgisi

Şirket’in tedarikçi çalışanlarının işle ilgili gerçekleştirdiği her türlü işleme ilişkin kişisel veriler (Örneğin: İşe giriş-çıkış kayıtları, iş seyahatleri, katıldığı toplantılara ilişkin bilgiler, güvenlik sorgusu, mail trafikleri izleme bilgisi, araç kullanım bilgisi, şirket kartı harcama bilgisi)

Çalışan Performans ve Kariyer Gelişim Bilgisi

Şirket’in tedarikçi çalışanlarının performanslarının ölçülmesi ve kariyer  gelişimlerinin insan kaynakları politikaları kapsamında planlanması ve  yürütülmesi amacıyla işlenen kişisel veriler (Örneğin: Performans değerlendirme raporları, mülakat sonuçları, kariyer gelişimine yönelik eğitimler)

Yan Haklar ve Menfaatler Bilgisi

Şirket’in tedarikçi çalışanlarına sunulan yan hak ve menfaatlerinin takibinin  yapılması ve tedarikçi çalışanlarının bunlardan faydalandırılmasına yönelik işlenen kişisel veriler (Örneğin: Özel sağlık sigortası, araç tahsisi)

Pazarlama Bilgisi

Şirketimiz tarafından pazarlama faaliyetlerinde kullanılacak veriler (Örneğin: Pazarlama amcıyla kullanılmak üzere toplanan kişinin alışkanlıkları,  beğenilerini gösteren raporlar ve değerlendirmeler, hedefleme bilgileri, cookie kayıtları, veri zengileştirme faaliyetleri)

Hukuki İşlem ve Uyum Bilgisi

Hukuki alacak ve hakların tespiti ve takibi ile borç ve kanuni yükümlülüklerin ifası amacıyla işlenen kişisel veriler (Örneğin: Mahkeme ve idari merci kararı gibi belgelerde yer alan veriler)

Denetim ve Teftiş Bilgisi

Şirketimizin kanuni yükümlülükleri ve şirket politikalarına uyumu kapsamında işlenen kişisel veriler (Örneğin: Denetim ve teftiş raporları, ilgili görüşme kayıtları ve benzeri kayıtlar)

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri

Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi

Şirketimize yöneltilmiş olan her türlü talep veya şikayetin alınması ve değerlendirilmesine ilişkin kişisel veriler (Örneğin: Şirket’e yönelik talep ve şikayetler, bunlarla ilgili kayıt ve raporlar)

Görsel ve İşitsel Veri

Kişisel veri sahibiyle ilişkilendirilen görsel ve işitsel kayıtlar (Örneğin: fotoğraflar, kamera kayıtları ve ses kayıtları)

 
  1. II. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından İşlenme Amaçları

Şirketimiz, yukarıda belirtilen kapsamda kişisel verileri aşağıdaki amaçlarla işlemektedir:

  1. a. Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve icrası
    b. Bilgi teknolojileri alt yapısının oluşturulması ve yönetilmesi
    c. Çalışanlar için yan haklar ve menfaatlerin planlanması ve icrası
    ç. Çalışanlara yönelik kurumsal iletişim ve/veya çalışanların katılım sağladığı kurumsal sosyal sorumluluk ve/veya sivil toplum kuruluşları faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası
    d. Çalışanların bilgiye erişim yetkilerinin planlanması ve icrası
    e. Çalışanların iş faaliyetlerinin takibi ve/veya denetimi
    f. Finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi
    g. Hukuk işlerinin takibi
    ğ. İnsan kaynakları süreçlerinin planlanması
    h. İş faaliyetlerinin etkinlik/verimlilik ve/veya yerindelik analizlerinin gerçekleştirilmesi faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası
    ı. İş faaliyetlerinin planlanması ve icrası
    i. İş ortakları ve/veya tedarikçilerin bilgiye erişim yetkilerinin planlanması ve icrası
    j. İş ortakları ve/veya tedarikçilerle olan ilişkilerin yönetimi
    k. İş sağlığı ve/veya güvenliği süreçlerinin planlanması ve/veya icrası
    l. İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası
    m. Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası
    n. Kurumsal yönetim faaliyetlerin planlanması ve icrası
    o. Lojistik faaliyetlerinin planlanması ve icrası
    ö. Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası
    p. Müşteri memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası
    r. Müşteri talep ve/veya şikayetlerinin takibi
    s. Personel temin süreçlerinin yürütülmesi
    ş. Şirket çalışanları için iş akdi ve/veya mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi
    t. Şirket denetim faaliyetlerinin planlanması ve icrası
    u. Şirket dışı eğitim faaliyetlerinin planlanması ve icrası
    ü. Şirket faaliyetlerinin şirket prosedürleri ve/veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini için gerekli operasyonel faaliyetlerinin planlanması ve icrası
    v. Şirket içi eğitim faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası
    y. Şirket içi oryantasyon aktivitelerinin planlanması ve icrası
    z. Şirket operasyonlarının güvenliğinin temini
    aa. Şirket yerleşkeleri ve/veya tesislerinin güvenliğinin temini
    ab. Şirketin sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve/veya icrası
    ac. Şirketin üretim ve/veya operasyonel risk süreçlerinin planlanması ve/veya icrası
    aç. Şirketler ve ortaklık hukuku işlemlerinin gerçekleştirilmesi
    ad. Sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi
    ae. Stratejik planlama faaliyetlerinin icrası
    af. Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası
    ag. Ücret yönetimi
    ağ. Üretim ve/veya operasyon süreçlerinin planlanması ve icrası
    ah. Ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve icrası
    aı. Ürün ve/veya hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası
    ai. Ürün ve/veya hizmetlerin satış süreçlerinin planlanması ve icrası Verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması
    aj. Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi
    ak. Ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi
  1. III. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından Aktarılması ve Veri Aktarımı Gerçekleştirilen Tarafların Kategorizasyonu

Şirketimiz tarafından kişisel veriler, yukarıda belirtilen amaçlarla Efor Mağazalar Grubu (Efor Creation Tekstil San. Tic. A.Ş. - Başak Mağazaları Giyim ve Ev Eşyaları Tic. A.Ş. - Efor Mağazacılık Tekstil ve Dış Tic. Ltd. Şti. - Efor Hazır Giyim Tic. Ltd. Şti.) Şirketlerimize, Şirket yetkililerimize, iştiraklerimize, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlara aktarılabilecektir.

  1. IV. Kişisel Verilerin Şirketimiz Tarafından İşlenmesi Usulü

Şirketimiz, veri sorumlusu sıfatı ile Kanun’dan doğan yükümlülükleri kapsamında, veri sahiplerinden kişisel verilerini temin etmeden evvel Kanun’un 10. maddesi doğrultusunda veri sahiplerini aydınlatmaktadır. Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen herhangi bir veri işleme süreci Kanun’da belirtilen ve yukarıda Bölüm 2.II.a ve b’de detaylandırılan şartları karşılamadığı takdirde ise veri sahiplerinden açık rızaları temin edilmekte ve ilgili süreçler bahsi geçen açık rıza çerçevesinde sürdürülmektedir.

Kanun kapsamında açık rıza, “belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza” olarak tanımlanmış olup bu doğrultuda Şirketimiz veri sahiplerini Kanun’un 10. maddesi uyarınca aydınlattıktan sonra açık rızalarını temin etmektedir.

Kanun kapsamında kişisel verilerin saklanması için herhangi bir süre belirlenmemiş olmakla birlikte, genel ilkeler uyarınca kişisel verilerin ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi esastır. Şirketimiz, söz konusu ilkeye uygun bir şekilde saklama süreleri tespit etmek adına, her bir veri işleme süreci ile ilgili olarak yürürlükte bulunan mevzuatı ve sürecin amacını esas alarak bir değerlendirme yapmaktadır. Bu doğrultuda Şirketimiz, asgari olarak yasal yükümlülüklerinin gerektirdiği süre ile ve her halükârda ilgili zaman aşımı süreleri dolana kadar kişisel verileri saklamaktadır.

Şirketimiz, bahsi geçen sürelerin sona ermesi durumu da dahil olmak üzere herhangi bir süreç kapsamında ilgili kişisel verinin işleme amacının ortadan kalkması ile birlikte kişisel verileri Kanun’a uygun bir şekilde anonimleştirmekte, silmekte veya yok etmektedir. Kanun kapsamında anonimleştirme “Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilmesi” şeklinde tanımlanmış olup Şirketimiz anonimleştirme faaliyetleri yürürlükteki mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

  1. V. Kişisel Veri Güvenliği

Şirketimiz, kişisel verilerin güvenliğini sağlamak adına yetkisiz erişim risklerini, kaza ile veri kayıplarını, verilerin kasti silinmesini veya zarar görmesini engelleyecek makul teknik ve idari önlemleri almaktadır. Bu kapsamda Şirketimiz tarafından asgari aşağıdaki aksiyonlar alınmaktadır:

  1. i. İşlenen kişisel verilere uygun yazılımsal ve donanımsal güvenlik önlemlerinin alınması
    ii. Kanun kapsamında öngörülmüş bulunan denetimlerin gerçekleştirilmesi
    iii. Şirket içi eğitimler, politika ve prosedürler ile Şirket ve çalışanların Kanun’a uyumunun sağlanması
    iv. Şirket içi yetkilendirmeler ile bilgiye erişimin gereklilik esasına dayalı bir şekilde sağlanması ve kayıt altına alınması
    v. Kişisel veri işleme faaliyetlerinin süreç bazında takibinin gerçekleştirilmesi
    vi. Tedarikçilerle ilişkilerde kişisel verilerin korunması ve güvenliğinin sağlanması ile ilgili sözleşmesel taahhütlerin alınması

Bölüm 4. Veri Sahiplerinin Kanun’dan Doğan Hakları

  1. I. Veri Sahiplerinin Hakları

Kanun’un 11. maddesine göre kişisel veri sahipleri;

  1. a. Kendisi ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
    b. Kendisi ile ilgili kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    c. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    ç. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    d. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
    e. Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
    f. Düzeltme, silme ve yok etme talepleri neticesinde yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    g. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    ğ. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Kanun’un 28. maddesinin 2. fıkrası belli hallerde veri sahibinin veri sorumlusundan zararlarının tazmini dışında bir talepte bulunamayacağını düzenlemiştir. Buna göre,

  1. a. Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,
    b. İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,
    c. Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,
    d. Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması,

hallerinde ilgili verilere yönelik olarak yukarıda belirlenen haklar kullanılamayacaktır.

  1. II. Hakların Kullanılması

Veri sahipleri, yukarıda bahsi geçen hakları kullanmak için Başvuru Formu’nu kullanabileceklerdir.

Başvurular, ilgili veri sahibinin kimliğini tespit edecek belgelerle birlikte, formun ıslak imzalı bir kopyasının elden veya noter aracılığıyla ya da Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile Gürsel Mah. Nişane Cad. No:5 Okmeydanı/Kağıthane/İstanbul adresine iletilmesi veya 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında düzenlenen güvenli elektronik imza ile imzalanarak eformagazacilik@hs01.kep.tr adresine kayıtlı elektronik posta gönderimi ile veya Şirketimiz’e daha önce bildirilen ve Şirketimiz sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden gönderilecek e-mail ile gerçekleştirilebilmektedir. Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından bahsi geçen yöntemler dışında bir yöntem öngörülmesi halinde başvurular bu yöntemle de iletilebilecektir.

Yukarıda belirtilen yöntemlerden biri ile iletilen veri sahibi talepleri, Şirketimiz tarafından azami otuz gün içerisinde değerlendirilmekte ve cevaplanmaktadır. Şirketimiz, özellikle başvuru sahibinin ilgili veri sahibi olup olmadığının değerlendirilmesi amacıyla başvuru sahibinden ek bilgi ve belge talep etme hakkını saklı tutmaktadır.

Veri sahibi başvuruları kural olarak Şirketimiz tarafından ücretsiz olarak değerlendirilmektedir. Ancak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından veri sahibinin talebine ilişkin bir ücret belirlenmiş ise, Şirketimiz bu ücret üzerinden ödeme talep etme hakkına sahip olacaktır.